Koperen piramide verrijst in Goes

Koperen piramide verrijst in Goes

Koperen piramide verrijst in Goes

De Hoogte in Goes is een voormalig kerkgebouw, dat tegenwoordig dienst doet als moderne woon- en werkvoorziening in de zorgsector. Het gebouw, gelegen in een woonwijk, kenmerkt zich door een  met een zeer opvallende koperen piramidevorm. Het dak van deze piramide, uitgevoerd in een dakbedekking met door de tijd groen verkleurde koperlaag, was hoognodig aan vervanging toe. De wens was om het dak opnieuw van een dakbedekking met kopertoplaag te voorzien om dezelfde uitstraling te behouden en een maximale waterdichtheid te garanderen. Onze Kopertop APP bood hierin de ideale oplossing…

Koperen piramide verrijst in Goes

Kopertop APP is een hoogwaardige APP toplaag die voorzien is van een laagje echte koper aan de bovenzijde. Hiermee kan een dak voorzien worden van de exclusieve en zeer hoogwaardige uitstraling van Koper, maar met het verwerkingsgemak en de waterdichtheid van bitumen dakbedekking. 

Een verfijnde verwerking

Bij de renovatie werd de oude kopertop overlaagd met een nieuwe onderlaag. Hierop werd vervolgens de nieuwe Kopertop APP aangebracht. De toplaag wordt na het uitmeten weer opgerold met behulp van een stalen kern, zodat hij daarna zorgvuldig en met gelijke druk op de onderlaag kan worden aangebracht. Om een maximale controle over de hechtig te hebben wordt gebruik gemaakt van een handbrander en worden de overlappen nagelopen met een siliconen aandrukrol. 

Van vlak tot detail

Naast de dakbedekking werden ook de goten, hemelwaterafvoeren en aangrenzende details vervangen door nieuw koper. Het eindresultaat is een imposant en minstens zo bijzonder dak dat weer jaren meekan en door de tand des tijds uiteindelijk weer dezelfde kenmerkende groene kleur zal krijgen.

Het eindresultaat

De piramide is weer in nieuwstaat hersteld. De koperkleur verliest naar verloop van tijd door natuurlijke oxidatie zijn glas en wordt langzaam mat van kleur. Naar verloop van jaren krijgt het de kenmerkende kopergroene kleur. Met recht een imposant bouwwerk en prachtig vakwerk van Lukasse Dakbedekking uit Goes!

Op zoek naar een hoogwaardige afwerking voor dak of gevel? Voor meer informatie over onze Kopertop APP kunt u contact met ons opnemen. 

Wij kunnen ook koperen en zinken zetwerk en felsbanen op maat leveren waarmee elke dak, gevel maar ook kozijnen of details rondom het huis kunnen worden bekleed. Meer informatie hieronder vind u op onze pagina over Zetwerk op maat.