Dak van Proeflokaal Bregje voorzien van Heritage Slate rubber dakleien – Oisterwijk

De bestaande dakbedekking van deze oude boerderij was het einde van haar levensduur en moesten daarom vervangen worden. Vanwege de wens naar een authentieke uitstraling en een duurzaam en weerbestendig product viel de keuze op onze Heritage Slate* hoogwaardige rubber dakleien. Het dak is voorzien van een aantal bijzondere details, met name de organische ronding rond de in het dak aanwezige ramen, die een uitdaging vormen voor veel vormen van dakbedekking. Dankzij het flexibele karakter van de rubber dakleien was het gemakkelijk om deze traditionele vormen in ere te herstellen.

Heritage Slate* rubber dakleien uit gerecycled rubber zijn niet alleen van topkwaliteit en mooi voor het oog, maar ook bestand tegen vrijwel alle invloeden van buitenaf. Ze zijn kleurecht, vormvast en doordat ze voor 95% uit gerecycled rubber bestaan vormen ze een vrijwel ondoordringbaar pantser voor weersinvloeden. Door een slimme bevestigingsmethode zitten ze bovendien muurvast aan de ondergrond.

Door toepassing van Vermont Slate zijn de daken vanaf nu niet alleen bestand tegen elke vorm van noodweer, maar heeft het Proeflokaal tevens een prachtige, duurzame makeover gekregen!

*Heritage Slate is inmiddels in ons assortiment opgevolgd door Vermont slate. De duurzame eigenschappen van deze twee producten zijn identiek, de veranderingen die in Vermont Slate zijn doorgevoerd zijn puur kosmetisch van aard en gericht op een nog natuurgetrouwer ogend eindproduct. 

Meer informatie