Nieuw dakpakket met groendak en zonnepanelen – Uitvaartcentrum Nijverdal

Het dak van dit bijzonder vormgegeven uitvaartcentrum in Nijverdal was aan het einde van zijn levensduur. Besloten werd om bij een renovatie te gaan voor een duurzame oplossing waarbij aandacht was voor het zelf opwekken van elektriciteit. Om hier aan te voldoen werd het dak na volledig strippen en verwijdering van asbesthoudende producten opnieuw opgebouwd door dakdekker Manndak.

De nieuwe underlaymentlaag werd voorzien van onze Alufix Extreme SK, een volledig zelfklevende dampremmende laag met een extreem hoge dampdichtheid. Daaroverheen werd PIR-isolatie van 100mm aangebracht, welke werd afgedekt met een wortelwerende 460P40 bitumen onderlaag en een Aabobond 470K14 toplaag. Deze onderconstructie biedt een perfecte basis voor een groendak, zonder kans op vocht of wortelschade van het groendak.

Na uitvoerige calculatie en begeleiding van AaboGreenProjects is een totaal van 100 zonnepanelen geplaatst op 170m2 dakbedekking aangebracht. Hieromheen is vervolgens een 305 m2 tellend groendaksysteem aangebracht bestaande uit losse cassettes die later gevuld werden met substraat en sedumplanten.

Het eindresultaat is een prachtig duurzaam groen dak, in elke zin van het woord!

Meer informatie