Hitte reflecterend en waterdicht dak dankzij renovatie met Enduris vloeibare dakbedekking – Den Bosch

De daken van de Bossche vakschool in s’Hertogenbosch zaten behoorlijk aan het eind van hun levensduur met vele lekkages tot gevolg. De in totoaal 1700m2 sterk verouderde PVC dakbedekking was nodig aan vervanging toe, waarbij een volledig nieuwe waterdichte laag eigenlijk de enige optie leek. Vanwege toekomstige (verb)bouwplannen aan de gebouwen was het vernieuwen van het dak op dit moment niet de meest logische oplossing, een levensduurverlengende renovatie was waar men naar op zoek was. Daarbij moest er zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden zijn zodat de gebouwen op de gangbare manier konden worden gebruikt.

VDO dak besloot dit op te lossen door het dak te overlagen met onze Enduris vloeibare dakbedekking. Deze witte Siloxaan dakcoating kan zonder aanpassingen aan de constructie worden toegepast door de bestaande dakbedekking incl. dakdetails, afvoeren en opstanden volledig te coaten. Hierdoor ontstaat een naadloze nieuwe waterdichte laag zonder boorwerkzaamheden, gebruik van open vuur of risico van inwatering.

De witte kleur van Enduris heeft als groot voordeel dat deze warmte reflecteert en daarmee de warmtedoorslag naar de ruimtes onder het dak verminderd met een beter binnenklimaat tot gevolg. Dankzij de lange levensduur van meer dan 25 jaar is de waterdichtheid daarmee voor decennia gegarandeerd!

Meer informatie