Aabo Eurolite Slate

Heritage Slate rubber dakleien: een pantser tegen noodweer.

 

Het weer in Nederland kent steeds extremere pieken. Daken krijgen daardoor steeds meer en intensievere neerslag te verduren, met mogelijk grote schades tot gevolg. In het bijzonder zijn hagelstenen een grote boosdoener, die soms zelfs complete woonwijken doorzeefd achterlaten. Traditionele dakpannen, leien, shingles en zelfs stalen daken zijn hier meestal niet tegen bestand.

Heritage Slate vormt hierin een unieke oplossing. Deze voor 95% uit gerecycled rubber bestaande dakleien hebben niet alleen een zeer hoogwaardige uitstraling en een uitzonderlijk lange levensduur, maar zijn daarnaast totaal ongevoelig voor inslag van hagelprojectielen. Bovendien zorgt het rubber voor extra geluiddemping van buitenaf. Door een uitgekiende bevestigingsmethode behoort ook stormschade aan de dakbedekking tot het verleden.

Blijvend mooi, weer of geen weer.
Heritage Slate is een zeer duurzame daklei op basis van gerecycled rubber. Deze bijzondere dakbedekking is daardoor niet alleen een verantwoorde keuze maar ook zeer robuust, weerbestendig, onderhoudsarm en kent bovendien een uitzonderlijk lange levensduur.

Een dak met Heritage Slate is blijvend mooi. In tegenstelling tot originele natuurleien en dakpannen kan het niet breken, splijten of kapotvriezen. Omdat het geen kleurcoating heeft kan deze ook niet slijten noch afpellen. Bovendien is Heritage Slate in hoge mate zelfreinigend.