Flamco Flax pv-paneel bevestigingssysteem

Flamco Falx – Hét universele PV-paneel bevestigingssysteem.

Flamco Falx is een uniek en innovatief montagesysteem voor de installatie van PV-panelen op platte daken. De installatie van zonnestroomsystemen is vaak ingewikkeld, tijdrovend en belastend voor het dak. Flamco Falx is juist licht en bestaat uit slechts drie onderdelen. Hierdoor is het installeren en het systeem zeer snel, eenvoudig en veilig.

Door het slimme ontwerp kan het Flamco Falx systeem voor ieder merk en maat PV-paneel gebruikt worden. Daarnaast draagt het middels de aerodynamische kenmerken bij aan het optimaal renderen van uw systeem.

Drie montagestappen

Het universele PV-paneel bevestigingssysteem bestaat uit drie onderdelen en drie snelle montagestappen:
• Plaats de montageblokken en rails
• Plaats tegels of grind als ballast
• Bevestig de PV-panelen met clips en leid de kabels door de kabelgoten.

Licht gewicht

Doordat de het bevestigingssysteem licht van gewicht is én makkelijk en eenvoudig zonder gereedschap geplaatst kan worden, wordt er veel installatietijd bespaard. In vergelijking met andere PV-paneel bevestigingssystemen verloopt de installatie minstens 50% sneller.

Door het lichte ontwerp is het Flamco Falx systeem geschikt voor alle platte daken. Gemiddeld wordt er slechts 10–15 kg/m2 extra gewicht op het dak geplaatst waardoor het ook geschikt is voor daken met een ballastingsbeperking. Afhankelijk van de windbelasting kan het systeem door middel van tegels of aanwezig grind geballast worden.

Uitvoerig getest

Tijdens de ontwerpfase is rekening gehouden met alle denkbare situaties waar uw PV-systeem aan wordt blootgesteld. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen heeft het Flamco Falx PV-montagesysteem een groot aantal verschillende testen ondergaan.
• Eindige-elementenmethode (FEM) (analyse van mechanische eigenschappen van componenten en systemen)
• levensduurtesten
• De aerodynamica is windtunnel getest en goedgekeurd tot 144 km/h (40 m/s)
• Testen op lift en druk
• Vervoerstesten
• Mechanische testen

Rendement

Een gemiddeld PV-paneel verliest 0,5% rendement voor elke graad boven 20C. Bovendien heeft een hogere temperatuur een negatief effect op de levensduur van het panelen. Om die redenen is het van belang om over een goede temperatuurbeheersing te beschikken om optimaal van de gemonteerde PV-panelen te kunnen profiteren.

Het Flamco Falx is een open systeem met een geavanceerd aerodynamisch ontwerp. Hierdoor wordt lucht gestimuleerd om van onder te panelen op te stijgen door de gegenereerde turbulentie. Door het unieke ontwerp ontstaat er aantoonbaar meer koeling, wat resulteert in een hoger rendement.

Flamco Falx vergeleken met systeem zonder actieve convectie:
• Met wind: 26% meer koeling / 3,5% efficiënter
• Zonder wind: 33% meer koeling / 7% efficiënter