AaboGreenTech zonnestroomsystemen

Verhoog het rendement van zonnestroomsystemen met Brightwhite PVC Dakbedekking.

aabosolar roggel 01

Bij zonnepanelen wordt veel gesproken over het maximale rendement. Om dit te behalen wordt gekeken naar zaken als de stand van de zon en schaduwwerking. Vreemd genoeg wordt er maar zelden gekeken naar het dak zelf als rendementsverhogende factor. En dat terwijl juist dáár extra winst te behalen valt..

Hoge temperaturen = laag rendement

Zonnepanelen zijn warmtegevoelig, hoge temperaturen beïnvloeden de werking van de cellen negatief en verminderen daarmee het maximale rendement dat de panelen kunnen opleveren. Het is daarom zaak om ervoor te zorgen dat de panelen zo min mogelijk aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Helaas is het gros van de daken donker van kleur, en donkere kleuren houden warmte vast. Fatrafol BrightWhite PVC biedt hierin de ultieme oplossing.

Lage temperaturen = hoog rendement

Fatrafol BrightWhite PVC is een sterke polyester gewapende, KOMO en CE-gekeurde PVC dakbaan die door-en-door helderwit van kleur is. De witte kleur zorgt voor een extreme reflectie van circa 80% van de zonnestraling. Hierdoor warmt het dakoppervlak ongeveer de helft minder op dan bij een traditioneel zwart dak waardoor zonnepanelen minder aan hitte onderhevig zijn en dus beter blijven presteren. Onderdaks zorgt dit “Cool Roof”-effect tevens voor merkbaar minder warmteontwikkeling hetgeen kan bijdragen aan een fikse besparing in bijvoorbeeld energiekosten voor airconditioningsystemen.

Fatrafol BrightWhite PVC is met recht dé rendementsverhogende oplossing voor ieder plat dak en de ultieme versterker van ieder zonnestroomsysteem.

 

 

 

 

De brochure alles over zonnestroomsystemen